Kolač je jednostavno napraviti, super izgleda i s obzirom da je riječ o biskvitu nije suh, a i sastojke uvijek imamo doma.
Može se jesti topli (meni najdraži), hladni, za doručak uz mlijeko - zebra kolač = kolač punoo mogućnosti.
Zebra kolač
SASTOJCI:
- 250 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 300 g brašna
- prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 25 g kakaa
- 4 jaja
- žličica vanili ekstrakta
- malo soli
![]() | |
Sastojci |
PRIPREMA:
- zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- kalup za torte obložite papirom za pečenje
- jaja, ulje, šećer, mlijeko i ekstrakt vanilije umutite pjenjačom dok se sastojci dobro ne povežu (možete i mikserom lakše je)
- nakon toga smjesu podijelite na dva jednaka dijela
- promiješate brašno, prašak za pecivo i sol
- 175 g brašna prosijajte u jednu polovicu smjese od jaja, dodajte žlicu mlijeka i žlicom izmješajte u kompaktnu smjesu,
- ostatak brašna i kakao prosijaj te u drugu polovicu smjese od jaja, dodajte žlicu mlijeka i izmješajte u kompaktnu smjesu
- zatim na sredinu kalupa stavite dvije žlice svijetle smjese, pa na nju dvije žlice kakao smjese i tako na izmjenično dok ne potrošite svu smjesu
- kolač stavite peći u zagrijanu pećnicu na oko 30 min
- ispečeni kolač ostavite da se ohladi i posipajte ga šećerom u prahu i poslužite
![]() |
Prije pečenja |
![]() | |
Presjek |
Upss....
Kolač možete poslužiti topli pa sa sladoledom, ili ga možete poslužiti za voćem i šlagom ili čokoladnim preljevom... mogućnosti je punooo tako da što god Vam paše dobro je.
Ja sam ga poslužila čokoladnim preljevom po ovo receptu:
Čokoladni preljev
- 2 žlice kakaa
- 3 žlice šećera
- 4 žlice ulja
- 4 žlice mlijeka
Umak kada se ohladi još se malo zgusne, pa ako Vam postane pregust dodajte malo mlijeka i to je to.

Probajte neće Vam biti žao ;)
Nema komentara:
Objavi komentar