srijeda, 21. siječnja 2015.

Olaf torta

Prije godinu dana smo Mihael, Elena, Maja i ja u kinu gledali Snježno kraljevstvo (Frozen), jedan stvarno lijepi crtić:












A ove godine u božićno vrijeme vladala je totalna frozen-manija, Elsa, Anna, Olaf i ekipa totalno su zavladali dućanima, frendica mi je rekla da je čak postojala i lista čekanja za lutku Elsu.
U skladu s frozen-manijom tjedan dana prije svog 6. rođendana (Isuse već šesti, nekako je prebrzo došao) nazvao me Mihael (moje veliko kumče) kako bi me obavijestio da za rođendan želi DVD crtića Niko veliki brat i tortu Olafa (snjegovića iz Frozena):



















S čokoladom se ne može pogriješiti, a s obzirom da ću morati raditi figuru Olafa s tortom definitivno nisam htjela komplicirati tako da sam se odlučila raditi već iskušanu Čokoladnu tortu, koju sam prekrila i ukrasila fondanom. Tortu sam napravila dan prije tako da preko noći odstoji u frižideru kako bi se krema stisla

ČOKOLADNA TORTA: jednostavna za napraviti, fina, sočna i nije preteška

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 11 žlica šećera
  • 10 žlica brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1 dcl ulja
  • prašak za pecivo
PRIPREMA BISKIVTA:
  • pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva
  • okrugli kalup obližiti papirom za pečenje
  • jaja i šećer dobro izmiksatati,
  • zatim dodati ulje i na kraju brašno u koje smo prethodno dodali kakao i prašak za pecivo
  • kratko izmiksati kako bi se sastojci povezali
  • smjesu za biskvit ulite u kalup i pecite oko 20 min (ovisno o pećnici, najbolje je provjeriti čačkalicom)
  • kada se biskit ohladi prerežite ga 2 puta kako bi dobili 3 sloja biskvita.
SASTOJCI ZA KREMU:
  • 5 dcl mlijeka
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 7 žlica oštrog brašna 
  • 4 rebra čokolade za kuhanje
  • vanili šećer
  • 20 dag margarina
PRIPREMA KREME:
  • Margarin, šećer i vanili šećer pjenasto izmiksati,
  • brašno zakuhati u mlijeku kao puding, te dodati čokoladu koju smo predhodno nasjeckali kako bi se otopila u smjesi mlijeka i brašna
  • kada se smjesa ohladi (može biti i mlaka) dodamo je smjesi margarina i šećera i miksamo dok ne dobimo glatku kremu bez grudica.
 SLAGANJE TORTE:
  •  biskvit - krema - biskvit - krema - biskvit - tanki sloj kreme
UKRAŠAVANJE:
  • tortu ukrašavate po želji, ja sam ju ukrašavala fondanom koji sam radila doma.
Što se tiče fondana ja ga volim sama raditi

RECEPT ZA FONDAN:
Kod modeliranja Olafa sam imala pomoć u vidu svoje druge polovice, Pedje, koji je napravio Olafovu glavu <3

I na kraju moram reći da je slavljenik bio prezadovoljan svojom Olaf tortom i što je najnajbitnije prepoznao je Olafa.

Nema komentara:

Objavi komentar